Salam Maal Hijrah 1433H

Salam Maal Hijrah kepada semua...
Bila masuknya waktu maghrib ini, 
maka kita akan beralih kepada tahun baru 1433H..

Sekadar perkongsian bersama,
doa awal dan akhir tahun...
Semoga dosa-dosa kita yang lepas akan diampunkan oleh Allah..
Dan segala kebaikan kita akan diterima olehNya..

Marilah kita bersama-sama berazam untuk menjadikan
tahun baru ini lebih baik dan sempurna dari tahun-tahun sebelumnya....
insya Allah...


BUANG YANG KERUH AMBIL YANG JERNIH...


Doa Akhir Tahun...







Doa Awal Tahun...


* copy images from Nurul Liyana

p/s:  bersama-samalah kita berubah dari yg buruk kpd yg baik..(utk diri sendiri juga)...:)



Say No to Scar!!!

Hai guyz...
Agak lame la jugak blog aq nie bersarang dengan hebatnye...hahaha..
Sebabnya aq tak berkeyakinan untuk berblogging nie..
Tengok blog kawan-kawan yang lain meletup...
Cantik je blog diorang..
Blog aq lopek je...Tapi sekarang semangat sikit..
Ada la jugak perubahannya..
Walaupun agak nampak seperti blog kanak-kanak keriangan...hahaha...
Ape-ape pun aq nak ucapkan terima kasih kat sepupu aq yang seorang ni, 
Aina Farhana sebab tolong touch up kan balik blog aq yang lopek nie..


Untuk entry kali nie, aq nak kongsi dengan korang psl produk untuk hilangkan scar = parut...
Tak kisahlah parut sebab kemalangan ke gigit nyamuk ke atau sebagainya...
Produk yang aq kongsi dengan korang nie kire produk yang aq dah gune la setakat nie..

Produk yang pertama aq gune adelah produk Mederma...


Aq gune mase aq diploma dulu...Agak berkesan la jugak untuk diri aq...
Tapi  bagi sesiape yang nk cube boleh je...
Harga dulu agak mahal la berbanding sekarang..Aq rase macam dah semakin murah..hehehe


Disebabkan aq mempunyai masalah kulit yang sangat sensitif, 
aq cube produk yang lain..
Produk kedua yang aq gune ialah Bio Oil...


Aq rase ramai yang tau pasal Bio Oil nie..
Sebab dalam tv pun ade diiklankan...
Memang aq berpuas ati gune Bio Oil nie..
Sebab parut yang dulu gelap tapi da pudar..
Aq gune produk nie pun mase diploma dulu...
Mase tu rase nak cube gune produk nie lepas gune Mederma...
Kawan-kawan aq perasan seey and tegur aq..huhu
Harga dalam RM30++...Murah tak murah la kalo ade duit...hehe


Masa degree nie aq masih gune Bio Oil...
Tapi satu ari aq tengok iklan pasal parut jugak..



Hiruscar...
Ermm aq rase biase-biase je sebab aq gune tak gune sangat..
Lagipun aq beli saiz kecik je...Harga die RM15..huhu
Sampai sekarang tak abis-abis lagi...hoho sebab aq malas nak gune..


Then suatu hari aq tengok-tengok la gambar kawan aq, Nurul Liyana..
Ade la kawan die ni cadangkan kat die gune produk nie...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Organic Aid Vitamin E Oil...
Tengok botol comel loteh kan..Harga die pun cantik..huhu
Masa cari kat guardian kot, cashier siap tanya "ok x dik gune produk nie?"
Aq jawab la yang aq baru nak cube..huhu
Produk nie bagus la bagi aq..Mahal memang mahal tapi berbaloi..
Sape nak cube, boleh cube tapi duit terbang sikit la..


Tapi sebelum beli Organic Aid nie aq da terbeli produk Organic Aid jugak
tapi yang krim punye..


Haaaa...Organic Aid jugak tapi Vitamin E Moisturizing Cream...
Masih banyak lagi krim nie sebab baunya yang terlalu wangi 
sampai aq sakit kepala nak bau die..
Untuk krim nie murah sikit berbanding yang Organic Aid Oil tu..


Kepada sesiapa yang masih tercari-cari produk untuk hilangkan parut,
nie la antara produk-produk yang aq pernah cube..
Mungkin korang boleh cube tapi mungkin hasilnya tak sama..
Apa yang kite boleh lakukan, cuba usaha dan terus berusaha..
Owhkeiy tu je yang aq nk kongsi...
Buhbui...

P/s: Usaha tangga kejayaan, Membaca jambatan ilmu, Ilmu pelita hidup, Kubur masing-masing...