Alhamdulillah, bertunang jua..

Dengan pakaian ala-ala baju kurung yang pernah dipakai 
mase hari konvo dan hari raye,
Dengan pelamin kecil tema hitam putih yang cantik,
Dihiasi kiri dan kanan bunga penambah seri,
Senyuman yang pasti membuat sesiape tertawan,
 
Chewah!!!
 
INILAH DIA...
 
 
 
 
 Jeng jeng jeng...Akhirnya aku da bertunang!!!!ngeee..
Cantik tak?hahaha tak cantik pun... Tak padan betul baju ngan pelamin tuh..
Owh tak cantik ek??dush dush...hamek!!..
Cube la puji aku sikit...
Caye tak?caye tak?? Caye la..
Nie muke putih suci nie,tak kan tipu pulak..
Kalau tipu pun sikit-sikit jer (ayat Nabil Raja Lawak)..


Hahaha gile la kalau si bieyza nie da bertunang..
Aku merase kan agak awal tahun la kalau die dah bertunang..
Kakak aku lum bertunang lagi, tak kan aku da langkah bendul kot...
Alang-alang aku langkah bendul,baik aku langkah balak..wa3 
 
Betul tak pe yang aku cakap...
Eii betul la...Aku kene tunggu kakak-kakak abang aku dulu..
Takkan la tetibe aku yang kawen dulu..
Tak pe, bagi peluang dulu kepada diorang..
Sampai mase nanti, giliran aku pulak..
 
 
 Sebenarnya bukan aku yang bertunang la..
Sepupu aku yang bertunang..
 Hehehe suke kan nak wat kecoh ngan kontroversi..
Dush..dush..kene kat aku skali..


Huhuhu meriah tau die bertunang...
Siap ade pelamin bagai..
Tu aku dok siap posing kat pelamin tuhh..
Hehe kot-kot la pasni aku pulak yang bertunang..
Hahaha perasan betul si bieyza nie..
Rombongan merisik pun tak sampai-sampai lagi..

Tahniah kepada sepupu aku nie..
Muda lagi da bertunang,tahun depan kawen la tuh..
Memang la bertunang awal sebab tunang die da 29 tahun,
Memang da bersedia untuk berkahwin ntah ape semue nie bagai..
TAHNIAH AND CONGRATULATION!!!
(bukan same ke congratulation ngan tahniah tuhh)

Disebabkan sedare-mare,aku ngan keluarga aku datang awal..
Datang untuk tolong skit-skit ape yang boleh dibuat..
Nak kate awal tu, tak la awal mane pun..
Dalam pukul 6 petang kitorang sampai..
Majlis lepas maghrib, dalam kul 8 malam pihak lelaki datang..
 
 
Tengok-tengok rajin tak aku...huhuhu
Isi kuih je tuhh..ape la sangat kan..
Haa yang kat belakang tu mak...
Patutnye kakak aku pun ade tolong skali kat depan aku..
Gambar tak termasuk skali kot..hehehe
 
Bukan tu je aku wat tau...
 


Dok pakai cantik-cantik kene basuh pinggan beb!!
hahaha nie bergambar je lebih..
Mane kene basuh..huhu 
Kalau kene pun  3 4 pinggan je..hehehe
Adik aku kesian kot kat aku, die continue balik..
Yela, diorang kate aku tak tolong diorang,
tu aku dok kat situ tolong diorang..
Jadinyee......
memang adik-adik aku la yang membasuh segala pinggan-mangkuk yang kotor..


Memang aku tabik spring la kat adik-adik aku...
Rajin bangat tolong buat keje nie..
Untung la aku ade adik laki 4 orang nie..
 
(gambar gegau lur)

Haa gambar kat bawah nie pulak..
Aku ngan sepupu aku dok posing-posing kat pelamin tuh..
Antara tiga orang nie, aku paling tua berusia skit la..
hehehe..skit je beb..
PEACE!!!
 
Chow dulu beb..
ADIOS!!


 
p/s:macam tak sabar pulak nak kawen si bieyza nie...
 
 
 


 

Selamat Hari Lahir...

Entry nie khas aku buat untuk bapa aku sempena Hari Lahir 23 Disember 2010 nie..
hehe baik tak aku?baik tak?Siap buat entry lagi untuk bapa aku..
Aku tak perasan pun tadi da pukul 12 tengah malam tepat..Bukan aku tak ingat tapi aku tak perasan..sebab??Aku khusyuk online..haha yela seminggu kot tak online..Nie la mase untuk aku membalas dendam..hoho selamatla adik aku nie pekak peka sikit..Siap set reminder kat handset bagai..Aku set kat otak je..huhu


 Selamat Hari Lahir Abah yang ke- 57...
Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki...
Tingkatkan amal ibadat dan sentiasa istiqamah dalam melakukan setiap amalan...
Semoga diberkati hidup di dunia dan akhirat...
Amin...


p/s:besday aku bulan Mac..dun forget!!

Pulih kembali...

Alhamdulillah..bersyukur kita kerana dipertemukan kembali dalam blog aku nie..hahaha..
Rasanya seminggu kot aku tak update blog nie...
SEBAB??
 JENG JENG JENG....
Sebab aku demam beb!!Mule2 sakit tekak, pastu start la selsema and batuk..pastu plus badan panas dan sakit kepala..Kejap and kejap dan..Ntahpapentah..hahaha...Nie suara sengau2 lagi nie..Selsema tak baik lagi..Adoii laa..
Bukan aku je yang tak sihat, ahli keluarga aku kat dalam umah nie pun ade yang tak sihat..Sehati dan sejawa sejiwa kan?kan?wa3...
 
SEBAB-SEBAB AKU DEMAM..
  • Keadaan cuaca
Yup keadaan cuaca yang panas hujan hujan panas..Almaklum la sekarang ni Angin Monsun Timur Laut..hahaha ye ye je aku nie..Eii betul la..Walaupun subjek Geografi aku dapat C masa PMR dulu tapi aku ingat lagi..Sebab senang...huhuhu mungkin badan aku nie  lemah tak kuat, tu yang demam selsema semua kot..
  • Bilik banjir
Ye, bilik tidur aku jadi negeri Kedah jap..hohoho...Rumah aku nie ade renovation kat bahagian bumbung..Aku pun tak pasti macamane la tauke tu buat..Bile hujan je, bilik aku pun turut basah...Bukan sekali dua, tapi da tiga kali da..Asik la dok mengalihkan buku karpet semua bagai..Tengok..tengok..,sampai demam aku..Selamatlah emak ngan adik-adik laki aku tolong sekali..Kalau tak...(kontang-kanting la aku)..
  •  Sebab-sebab lain aku tak tau..wa3
 
 Bile aku bukak je blog, wah!!!followers makin bertambah..Alhamdulillah..Walaupun tak la seramai mane pun, janji bertambah kan?huhu..Terima kasih ye followers..I will follow you yeah!!don't worry...
 
Then, Bel ade tag aku pulak..Masuk satu contest wat peace..Gambar peace mane pulak aku nak pertandingkan nie..Masih konfius dan masih mencari gambar mane yang owhkeiy..Tarikh tutup penyertaan tak salah aku 1 Januari 2011..lambat lagi kot..hehehe...Kalau tak join pun tak pe kan Bel..hoho...
 
Owhkeiy beb!!Doakan aku supaya kembali normal pulih sepenuhnya..Yela, tinggal bape hari lagi nie aku akan masuk sem baru..Haisshh...tahun baru sem baru azam baru..
 
Semua baru!!hahaha..

Chau Chin Chau...

p/s:Demam bola kot..Go Malayisa!!




Blog Baru



 Dengan ini diumumkan bahawa abang aku da ada blog...*wink2* suke-suke
Gambar atas tue abang aku owhkeiy..Ada yang kate die pakwe aku..haisshh bile mase pulak nie..Pakwe aku lain lur..Opss!!

Nie lah yang aku kate kat entry sebelum nie yang aku da ada geng wat blog...ye la adik-beradik aku yang lain belum lagi nak berjinak-jinak dalam dunia blog nie..huhuhu ape2 boleh la aku tanya-tanya die..Tapi die baru wat blog..Die patut tanya aku..wa3 *kidding*

Meh leh tengok-tengok blog baru die..and jadi follower dia ek.. 


To my bro:
  • Sorry tersengaje mencapubkan blog bangmie..kui3
  • Sorry tercurik gambar sampai 2 sekali bagai..hehe
  • Selamat menceburkan diri dalam bidang blog nie..
  • Semoga famous macam kawan bangmie tuuhh..
p/s:abis aku kene marah ngan abang aku..pepandai promote die pulak..


.....................(^_^)

Hai semua...entry aku kali nie tak de tajuk sebab aku pun tak tau nak bagi tajuk ape..
Huhu aku agak gembira ri nie...sebab??kite tunggu nak saksikan entry aku yang akan datang..Aku da ade geng beb wat blog nie..=)

Cube tengok sekarang kul berape?Pukul 11 lebih nak masuk pukul 12 da nie..Patutnye aku kat dapur time macam nie..Nape aku berblog pulak sekarang??hahaha

Dok la rajin kupas bawang semua,bile bukak pili air kat sinki dapur tup tup air takde..
 
Aku pun cakap kat mak
"Mak, air takde....nak gune air tangki ke ape mak?"  
(untuk masak la..tak kan untuk mandi pulak..)
 
Hahaha mak jawab ape
"Tak payah masak dulu la..Tunggu pukul 12 karang, tengok air ade ke tak"

Wah!!berbunge ati aku kejap..hahaha mane taknye sebab aku dapatla dok berblog nie ha..kalau tak,tak de makna nyer aku dapat dok depan laptop nie..Tapi kejap je nie..Sat g tolong la mak kat dapur..Mak pun rilek-rilek je lagi ni..Mak sendiri kate kejap je masak..Lagi pun lauk hari nie simple and sempoi...Tu semue takde masalah,boleh bikin..wa3
 
Owkeiy korang...setakat nie je dulu..Kita sudahi entry nie dengan surat Al-Asr dan tasbih kifarah..
 
**************************
Amin......

p/s:aku nak g dapur da nie..chow

 

Examination Result...

"Abrizah, bangun!!ape password ko?" tanya abah..
Ape hal lak ni tetibe bapak aku kejutkan aku..jarang betul..Pastu tanya pasal password bagai..Password ape pulak ni..haisshh!!da la aku tengah mamai ni..
"Shamil da cek keputusan die..Ape password ko?" tanya abah lagi..

A'ah la..Tengok..tengok..Aku lupe..Exam Result kuar pagi nie..
Dengan keadaan yang mamai aku pergi bilik adik aku...

***********  
 Keputusan agak tidak memberangsangkan compare to adik aku yang pandai gile nak mati tu..compare to kakak  and abang aku yang rilek-rilek je tapi keputusan owhkeiy berbanding aku..SEDIH??hahaha mesti la..tak tengok aku tengah sedih ni...huhuhu

Sebenarnya aku agak terkilan dengan keputusan yang aku dapat..Tapi aku pun tak tau kenape..kenape begitu kuatnye semangat aku tengok keputusan tu..Langsung tak rase berdebar...hahaha tipu lur kalo langsung tak rase kan..Debaran tu tak la sampai seram sejuk tangan aku nie..Selalunye macam tu..wawawa..Padahal jatuh pointer aku berbanding sem lepas..Yang peliknye sem lepas aku menangis bagai nak gile..Sem nie rilek je pulak..

Walaupun keputusan aku jatuh untuk sem nie, alhamdulillah aku bersyukur, masih lagi bersyukur dan tau bersyukur...bersyukur sebab masih lulus untuk kesemua subjek..Alhamdulillah..Setiap ape yang berlaku pasti ade hikmahnye..
 
Terima kasih kepada Mu ya Allah..Kerana menguatkan hati nie untuk terima segala keputusan..Terima kasih kepada mak dan abah serta adik-beradik aku..Tak lupa jugak untuk semua pensyarah yang mengajar aku sem nie..Kawan-kawan, sahabat-handai, rakan-taulan dan mane-mane pihak yang terlibat..
 
Untuk sem akan datang, insya Allah aku akan cube wat yang terbaik.. 

p/s:Setiap ape yang berlaku pasti ade hikmahnyee..




 

Selamat Pengantin Baru...

Selamat Pengantin Baru
Selamat berbahgia
Selamat ke anak cucu
Selamat sejahtera

Semoga berpanjangan
Semoga berkekalan 
Semoga satu tujuan
Semoga aman...

Selamat Pengantin Baru buat kawan-kawanku yang bakal melangsungkan perkahwinan mereka pada bulan Disember ni..huhu resah gelisah nie sebab bile aku nak kawen..??hahaha Sebenarnya aku rilek je, sampai seru nanti kawen lur..Jodoh sampai awal,kawen awal lur..


Nie kawan aku masa sekolah menengah dulu..Seingat aku,kitorang ade la fight sape akan kawen dulu..hahaha  dulu..,mase kitorang form 1..Almaklum la 1 dorm..Tup tup die kawen dulu..anyway
 kepada kawanku Aqilah Hanif, Selamat Pengantin Baru yer...huhu macam tak dapat datang je kat majlis dia nie..Tahniah ye sebab bertemu jodoh dengan brader masa Sekolah Tun Perak dulu..Semoga sentiasa berbahagia di samping suami tercinta..

NEXT....

Owhkeiy, niew kawan aku kat UiTM Puncak Alam pulak...Die pun nak kawen jugak..Aku tak pasti bape lame diorang nie bercinta tapi setahu aku memang betul la ni pakwe ni..wa3 yela aku mane la tau sangat tentang die sebab 1 sem je duduk serumah ngan die mase dapat kolej dulu..R5 503 tak silap aku la no. rumah tuu..anyway

Kepada kawanku Ramizah@Muna, Selamat Pengantin Baru yer...aku tak dapat datang dong..Jauh bangat si..hehe aku akan doakan ko supaya perkahwinan korang bahagie untuk selame-lamernyerr..hehe time kasih sebab tag kad ko kat aku..

NEXT....
 Kawan sekolah menengah dah, kawan UiTM pun dah, sekarang ni kawan sekolah rendah pulak..hehe aku tak bape rapat pun dengan die ni..tapi ape-ape pun Selamat Pengantin Baru buat Siti Nur Mastika bt Mikail Lim yang akan melangsungkan perkahwinannya pada 18 Disember 2010..aku mungkin akan datang kot..umah dekat je..hehe..

NEXT....  
Seterusnya staf kat Majlis Perbandaran Jasin, tempat aku praktikal tahun lepas..hehe time kasih kak Emy pos kad kawen kat saya..Kak Emy akan melangsungkan perkahwinannya pada 11 Disember 2010..Kepada Zureme bt Mahmodaslom..Selamat Pengantin Baru jugak...I'll be there, insya Allah...hehe tapi takde teman...ahakz!!den sogan sebenarnyeee....
 
NEXT.... 


Aku???hahahaha...Akan melangsungkan majlis pertunangannye pada.......... 
 
 Same-same lah kite tunggu..
 
p/s:jangan caye ngan yang last tuu...
 
 .


 

Salam Maal Hijrah...

Aku rasa tak terlambat lagi untuk mengucapkan salam maal hijrah kepada semua..
Kalau korang nak tau, blog aku dicipta pada 7 Disember 2010 bersamaan 1 Muharam tahun 1432 Maal Hijrah..hahaha baru je lagi.."Saya budak baru belajar"

Semoga dengan hadirnya tahun baru nie, sama-sama lah kite berubah atau berhijrah dari yang jahat buruk kepada yang baik..Sesiapa yang memang  da baik, berubahlah kepada yang lebih baik..huhu aku ni tiap-tiap tahun baru je tak kisah la 1 Muharam atau 1 Januari berazam konon nak baik tapi tak baik-baik pun..Awal-awal je baik lepas tu hamek ko!!..da lepas tu tetibe jadi jahat..

Insya Allah aku akan cuba untuk berubah ke arah yang lebih positif..Bersama-sama lah kita mengejar kebaikan menjauhi perkara yang dilarang olehNya..
"buang yang keruh, amik yang jernih"
Di kesempatan nie jugak,aku nak minta maaf kepada semua kawan aku dan yang mengenali diri aku nie andai aku ade wat salah kat korang atau terkecik ati ngan aku ke,aku termarah korang ke..sorry beb!!susun 10 jari meminta ampun..0-0 yer..

p/s:jom ramai-ramai nyanyi lagu Maal Hijrah!!

Kau KuSayang...

Salam sejahtera semua,
Entry aku kali nie bertajuk Kau KuSayang...
Siapakah dia yang bertakhta di dalam hatiku ni??
Korang semua nak tau??jeng3x...

MY FAMILY!!!





Aku sayang diorang kuat-kuat beb!!huhu...Gambar lame da ni..Aku tak ingat la pulak gambar nie time bile..Tapi kalau tak silap aku, mase nie aku nak ke form 3..Kiranye aku form 2..Gambar nie akhir tahun form 2, tahun 2002..Tengok2 adik-adik aku semue kecik2 je kan..Sekarang nie semue tinggi dari aku..Emm??xcaye??ok..jap2..sat deh..Aku tunjuk kan kat korang gambar yang agak baru..


hahaha..betul tak?betul tak?adik aku lebih tinggi dari aku..emm??aku yang mane 1??laaa...aku gadis yang memaki memakai baju ungu tu ye..Sebelah aku tu adik aku..Biase la kan,name pun lelaki..Memang lebih tinggi dari perempuan..Opss!!jangan salah sangka pulak,..Laki yang pakai baju wane hitam tu abang aku..ahakz!!Gambar nie kalau tak silap aku tahun 2008..
p/s: Bza da promote bang mi ni..wakaka

Nampak tak 2 org adik aku yg dok celah mak ngan abah aku..yang sorang tu pun da lebih tinggi dari aku..yang sorang tu masih rendah..budak tecit lagi..Dia masih rendah lagi..Almaklum la baru form 1...Tapi aku tak kisah pun..Aku harap adik-adik aku tu hormat aku dan pandang tinggi kat aku walaupun aku rendah dari korang yer adik-adik..Kalau korang pandang rendah,akak wacha korang!!hahaha...owhkeiy2,..



(ikut gambar bukan ikut readers)  Yang TUA  kanan,Yang MUDA kiri...Gerak sekarang!!
huhu..Inilah dia adik-beradik aku..Ramai x??lapan orang je...huhu..kakak abang kakak aku adik laki 4 orang..Antara yang perempuan,aku paling besar,dan...dannnn paling berat...hahaha berat ke?? lagi 1 aku paling tinggi antara kakak2 aku...huhu caya ar bza..Tapi ramai yang tak caye aku paling besar...dah tu,nak suruh aku nyanyi lagu "Percayalah" dari Ct baru korang nak caye..huh!!tetibe je emo pulak cik bza nie..

Sebenarnya bukan aku yang besar..Kakak2 aku tu yang kecik, tu aku nampak besar..Walau apepun aku bersyukur kepada Yang Maha Esa dengan nikmat dan anugerah yang Dia anugerahkan kepada aku dan keluarga aku..

Owhkeiy korang..mata da merah ni, kepala pun da mule sakit,aku chao dulu bebeh...

p/s:setiap yang dicipata pasti ada hikmah di sebaliknya..



Salam Pembuka Bicara...


Bismillahirrahmannirrahim..
Bersyukur saya ke hadrat Ilahi kerana dengan  limpah kurnia dan inayahNya dapat saya membuat blog ini..
Alhamdulillah, jutaan terima kasih kepada ibu bapa dan adik-beradik saya yang banyak memberi sokongan dalam membuat blog ini.  (beri sokongan ke??)
Terima kasih juga kepada kawan-kawan saya yang telah memberi tunjuk ajar dalam membuat blog ini.
Sebarang cadangan atau komen dialu-alukan..
Terima kasih...
p/s:Ayat agak skema sedikit...