HOUSEMATES AKU

Salam...
hai guyz...
rasenye lame bebenau aq tak update blog nie..hahaha bape bulan agaknya..
tapi ada jugak kawan-kawan aq yang suruh aq update blog nie..
trime kasih atas sokongan anda..
blog nie aq rase xpun seberape..aq malas betul nak mengupdatenyee...
bukan ape, aq xtau nak cakap pasal ape..wua3


owhkeiy entri kali nie pasal housemate aq...
sejak tertendangnye aq dari kolej,hahaha actually bukang tertendang tapi yang senior kene dok luar..sebabnye bagi peluang kt budak2 baru dok kolej..
owhkeiy2...sejak aq dok luar, nie lah kawan2 serumah aq sampai lah sekarang...




Housemate aq nie nama dia Liyana Ilanni Ahmad Mazlan.  Aq panggil dia nana, nataliah..  Banyak jugak gelaran dia nie..  Orang Sungai Buloh..  Memang dekat la ngn Puncak Alam nie..  And memang tiap2 minggu jugak la die balik umah.  Dulu dia Diploma same ngan aq, kat UiTM Dungun, Terengganu.  Sekarang pun masih dalam kos yang same, Health Administration.  Dia kalo amik gmbr memang suke wat muncung2 mcm gmbr kt ats nie..  Huhu nana seorang yg suke gelak kuat2...hahaha then susah la nak dengar dia marah2...cool beb!!!



Housemate aq yg nie pulak nama dia Zairamnah Che Zakaria.  Dulu aq panggil dia Za.  Tapi sejak dok serumah ngan diorang nie, aq pun terikut-ikut panggi dia Bunda..  Orang Pasir Mas, Kelantan..  Hobi dia suka menyanyi and dia ade la jugak masuk beberapa pertandingan..  Gambar kt atas nie masa die masuk pertandingan Puncak Alam Idol..  Tapi bukan rezeki die untuk mendapat tempat pertama kedua atau ketiga.. Cuma saguhati jer..huhu kalo kat umah nie, bunda nie rajin ar masak skit...kate pun BUNDA kan...huhu




Owhkeiy die nie pulak Farhana Salleh..  Panggil Anna Farhana atau Kak Anna..  Dok sebilik ngan bunda.  Berasal dari Batu Pahat, Johor... Kan Anna nie suke membaca dalam gelap.  Aq pun sebenarnya xfaham..  Hahaha sebab aq yang rabun sikit2 nie pun xboleh bace dalam gelap..  Kak Anna dulu Diploma  kat UiTM Jengka Pahang..  Aq ngan die same tarikh lahir cume yang membezakan tahun..  Aq mude skit..huhuhu




Die ni housemate aq merangkap roomate aq..  Name die Siti Nur Laila Masuri..  Panggil die Lela atau Manap...Asal Batu Pahat Johor...  Same ngan Kak Anna..  Dari diploma dulu aq sebilik ngan die..  huhu hebat x?? hebat x??  Kuat study compare ngan aq...  Aq??? huhu aq malas skit nak study nie..  Bukan sikit tapi banyak...  And aq banyak kongsi masalah ngan die..  Macam-macam die tau pasal aq...  Dari baik aq sampai jahat aq..




Ahakzz...nie aq lur..juz panggil aq bieyza...aq nie orang Jasin, Melaka...xde ape2 yang menarik tentang aq pun..huhu hobi aq suke dengar lagu...  Diam bile marah tapi kadang2 aq emo jugak..menci menci menci!!! hahaha

Keistimewaan kitorang kan...  Tiga orang lahir bulan Mac, aq Lela ngan Kak Anna..  Dua orang lahir bulan Ogos, Nana ngan Bunde...

Hanya tinggal dua sem je aq kat Puncak Alam nie..  Dan tinggal satu sem je aq sewa umah nie..  By the way, kami menetap di fasa 3..  Residensi Warnasari, blok Alpinia Abadi..

Kepada Nana, Kak Anna, Lela and Bunde terima kasih kerana sudi jadi kawan aq sampai sekarang..  Bile kawen nanti jangan lupe jemput aq...huhu

Sehati kita melangkah
Sehati kita bersama
 Jangan dipisahkan kasih bersaudara
Jangan dipisahkan ukhuwah yang terbina
Sekali berkawan 
Selamanya tetap KAWAN..

p/s:lepas nie nak wat entri pasal kelas pulak la...





1 comments:

Syaheera Abd Wahab said...

Buat entry pasal classmates pulak. hehehhe ;p