01012011

Selamat Tahun Baru!!!!
HAhaHA...
Aku lambat wish la...
Nak 2hb da,baru nak wish...
ape da...

Eeeiii...ape la...orang sibuk,memang la..hehehe...
Aku memang sibuk sepanjang minggu nie..huhu..
SIBUK.................
  • Bayar yuran pengajian
yup yup...aku agak sibuk pergi cc pastu log in kat student portal, print out bil yuran pengajian..Bukan tu je,pergi Bank Islam bayar semue bagai..hehe selamat adik aku pun belum bayar bil..Ade orang tolong bawak kan aku g bank..Isshh malas betul...Mane taknyee, malas nak kuar..hahaha da hujung-hujung cuti, mesti la kene terperap sikit kat dalam umah..Bagi putih sikit..Kang jumpe kawan-kawan,diorang kate makin gelap...Tu yang tak nak tuh...Nak g mandi susu duit tak cukup pulak....huahuahua
  • Siapkan keje sekolah
jeng jeng jeng...Macamane aku yang da umo 22 nak masuk 23 tahun nie ade keje sekolah pulak..Emm sebenarnya aku tolong adik aku buatkan keje sekolah die..Biase la kan budak sekolah,cuti sekolah pun ade keje rumah..Keje rumah ke keje sekolah nie??aduh!!confuse betul la..Abaikan je la..Mane-mane pun boleh...wa3..Berbalik kepada keje sekolah tadi tu, adik aku suruh ajar kan keje Bahasa Arab die..huhu kakak die nie bukan terror sangat pun Bahasa Arab..hahaha aku banyak hentam bai grammar die...Sebab mase aku SPM pun dulu, aku banyak la jugak hentam grammar die..bukan grammar la Bieyza!!! Nahu..Emm??betul ke nahu...Aku pun da tak ingat...Bahasa Arab Tinggi aku dapat A2  je..Selamat lah adik aku kat sekolah die amik Bahasa Jepun, tak amik Bahasa Mandarin...Kalau tak dengan buah limau mandarin jugak la aku kene ajar...
p/s:sebenarnye bukan ajar tapi tolong buatkan..
Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar..Aku dapat la jugak siapkan keje-keje sekolah die..Dengan bantuan adik aku, dapat la die g fotostat ntah keje ape ntah..tu aku tak amik tau...hahaha...Bantuan kakak aku, bawak la die g fotostat keje yang aku da siapkan..Sorry to my sis..Tak dapat nak tolong.,Bieyza balik Puncak awal..hehe

  • Buat aiskrim
Nie business mak aku...business aku bile aku cuti sem...tapi part time je business aiskrim nie...hehe bukan aiskrim walls tapi aiskrim Malaysia yang 20 sen sebatang tu..huhu...Nak kate sibuk sangat wat aiskrim nie tak la..Tapi da nak masuk belajau nie,aku tolong-tolong la jugak..Aku tak nak mak aku bersusah-susah sangat mengodak,menuang ngan mengikat plastik aiskrim tu...Aku nak die banyak rilek je..hehe aku tak pasti samada aiskrim yang aku wat tu cukup sampai aku balik hujung bulan nie atau tak..harap-harap cukup..Kalau ade pun sikit-sikit je..hehe tapi adik aku kate aku da kurang wat aiskrim..Asik dok mengadap blog je..Eiii mane ade...Entries pun baru bape..huh!!wah!marah bagai..hahaha

  • Daftar subjek
Ahaaa nie pun paling penting ar selain aku g bayar bil pengajian...huhu...Bersusah-payah beb online kat umah..Berbekal kan broadband yang agak-agak laju tapi slow nie, aku teruskan jugak daftar..tau tak..Untuk sem depan sem nie, aku da part 4 da...Sekejap je kan mase berjalan..Tup tup tup,aku da bertunang..haisshh gatal da si bieyza nie..Asik dok cakap pasal bertunang je..hahaha ye la, kakak aku yang sorang bakal kawen yang lagi sorang bakal tunang..Mesti ar dok berangan-angan..hehe..Owkeiy ok..untuk sem nie aku akan amik enam subjek..hoho 20 jam kredit...
BEL462 Reading and Critical Thinking
OHA573 Medical Office Coding
OHA574 Management of Health Records
OHA575 Billing and Insurance
HRM533 Introduction to Human Resource Management
HRM541 Performance Management

Aku da daftar kesemua subjek...Aku harap aku tak la tertendang keluar dalam list..Nanti susah pulak..Tak dapat amik final...

  • Mengemas barang
Hoho sedih nak meninggal kan umah...huhu dalam keadaan happy-happy sedih aku kemas kan barang...Basuh baju, angkat baju, lipat baju, gulung baju..hahaha...Bukan kemaskan barang je..Aku kemaskan bilik jugak..Entry sebelum nie aku ade kate pasal Bilik Banjir..Bukan bilik je yang banjir, ade ruang kat dalam umah aku pun dibanjiri dengan simen..Pekerja tu mungkin cuai kot, tersalah pijak siling ntah macamane ntah, siling pecah..Bancuhan simen abis kene lantai ngan dinding umah aku plus saluran air kat atas tu pun pecah....EEiiii selamatla ramai adik-beradik... 
Terima Kasih kat korang...
************
Akhirnya aku da sampai umah sewa.......Kawan-kawan yang lain lum balik lagi.. Skuteraku kat umah kawan aku yang lain..Diorang pun lum balik lagi..Selamatlah adik aku teman aku kat umah sewa die..
Harap maaf kepada jiran tetangga yang nampak kami bersama-sama di dalam rumah nie..Jangan syak wasangka pula..Kami bukan pakwe makwe tapi  
kami adik-beradik..
 
Bieyza mulalah mengorak langkah ke arah yang lebih cemerlang...Semoga anda meneruskan pelajaran anda dengan lebih gigih dan tekun...Tingkatkan lagi usaha anda..
Ingat pada Allah dan selalulah berdoa kepadaNya...
p/s:new sem wif new mission

0 comments: